Методичні вказівки до лабораторних занять із порівняльної анатомії хребетних - Омельковець, Ярослав Адамович; Сологор, Катерина Андріївна (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2006)
Основна мета навчального курсу “Порівняльна анатомія хребетних” – формування у студентів комплексу наукових знань із сучасної еволюційної морфології: морфофункціональної організації тварин, їх пристосувань до середовища існування, знань про закономірності індивідуального та історичного розвитку хордових тварин, шляхи еволюції їх органів та систем. На лабораторних заняттях із порівняльної анатомії хребетних тварин у студентів закріплюються теоретичні знання шляхом вивчення морфології й анатомії та розвиваються навички й уміння по проведенню розтинів тварин, препаруванню органів, виготовленню тимчасових і постійних препаратів та ін. Методичні вказівки для лабораторних занять із порівняльної анатомії хребетних складені відповідно з діючою навчальною програмою. Вони сприятимуть самостійному оволодінню студентами практичними навичками та створенню можливостей для ефективної роботи в навчальний та позанавчальний час.
Keywords: порівняльна анатомія; морфологія; хребетні; методичні вказівки