Організаційна психологія - Малімон, Людмила Яківна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Програма вибіркової навчальної дисципліни «Організаційна психологія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за галуззю знань 0301 «Соціально-політичні науки», спеціальності 053 «Психологія»
У вітчизняній науковій практиці організаційна психологія розглядається як прикладна галузь соціальної психології. Метою навчальної дисципліни є сприяння професійній підготовці фахівців, які б відповідали вимогам суспільства, процесам гуманізації сучасних організацій різних форм власності й могли здійснювати професійну діяльність з вирішення організаційно-психологічних проблем. Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні категорії й принципи соціально-психологічного функціонування сучасних організацій і методи та інструменти діяльності організаційного психолога.
Keywords: Організація; Персонал; Організаційна поведінка; Організаційна взаємодія; Організаційна культура; Лідерство / керівництво