«Хмарні» обчислення в розвитку демократії участі в Європейському Союзі - Федонюк, Сергій (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Розкрито зміст «хмарних» обчислень як форми організації публічної комунікації як засобу розширення участі громадян у громадському житті та покращення надання адміністративних послуг у ЄС. Проаналізовано правові підстави розвитку «хмарних» підходів у публічній комунікації ЄС. Показано обмеження в розвитку «хмарних» сервісів та окреслено головні галузеві напрями розвитку «хмарних» моделей. Відображено сучасні тенденції і підходи в європейській відкритій демократії, повʼязані з розширенням можливостей доступу до інформації та реалізацією потенціалу інформаційно-комунікаційих технологій у публічній комунікації. Ключові слова: «хмарні» обчислення, політична комунікація, Європейський Союз. Clarified the contents of «cloud» computing as a form of public communication as a means of increasing the participation of citizens in public life and improvement of administrative services in the EU. Analyzed the legal basis of «cloud» approaches to public communication EU. Shown limitations in the development of «cloud» services and identifies the main fields of professional development «cloud» model. Displayingthe current trends and approaches in the European open democracy associated with the expansion of access to information and their potential IT in public communication.
Роботу виконано на кафедрі міжнародної інформації ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: «хмарні» обчислення, політична комунікація, Європейський Союз; cloud computing, political communication, European Union