Окремі аспекти сутнісного наповнення терміну землекористування - Слесарчук, Олександр (Вежа-Друк, 2023)
Поняття землекористування використовуються у різних сферах життєдіяльності людини. При цьому змістове наповнення визначається особливостями та потребами відповідної галузі. Так, екологи часто трактують землекористування як порушення, що впливає на наземні екосистеми. У системі права землекористування – це процес володіння певними територіями, що встановлюється сукупністю публічних і приватних прав, визначених державою. Окремої уваги потребує трактування землекористування в економіці. Узагальнено земельні ресурси є засобом отримання доходу що виникає із корисності землі, характеризується активними діями власника у використанні корисних властивостей земельної ділянки як засобу виробництва, обʼєкта операційного базису, природного ресурсу чи нерухомості. Разом з тим, землекористування виступає джерелом формування державного й місцевих бюджетів. Воно також виступає як обʼєкт інвестування.
Keywords: землекористування; екосистеми; засоби вибництва; об'єкт інвестування; 332.3