Багаторічна (1970−2020 рр.) динаміка мінімального стоку річки Стохід (гідропости „Любешів і „Малинівка”) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Мельничук, М. А.; Рудик, Олександр Володимирович; Білецький, Юрій Валентинович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
У статті проаналізовано багаторічний режим мінімальних витрат р. Стохід. Дослідження здійснювалося на основі сформованої вибірки абсолютних річних мінімумів стоку річки на гідропостах „Любешів” і „Малинівка” послідовно з 1970 до 2020 року включно. Виявлено тенденції змін мінімального стоку за вказаний відтинок часу, з’ясовано генезис абсолютних річних мінімумів стоку річки, установлено кореляційний зв’язок між річними сумами опадів та величинами мінімальних витрат річки.
Keywords: витрата води; Волинська область; водний режим; гідропост; межень; мінімальний стік; річка Стохід; річковий басейн; 556.12/.53(477.82)