Футуропрактика в роботі психолога - Шкарлатюк, Катерина Іванівна; Shkarlatiuk, Kateryna I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни є оволодіння студентами теоретичними знаннями та практичними навичками життєвого та професійного прогнозування через побудову життєвих планів, перспектив, цілей та подій майбутнього. Завдання курсу полягає у вивченні теоретичних та прикладних аспектів футуропрактики, диференціації діагностичних та корекційних можливостей цього методу, дослідженні перспектив та обмежень даного напряму роботи. Тематика дисципліни призначена для вивчення студентами наукових теорій у межах дослідження психологічного часу, життєвих перспектив особистості, вивчення особливостей самопроектування майбутнього, життєвого та професійного прогнозування.
Keywords: футуропрактика; професійне прогнозування; психотренінгова робота; прогнозування майбутнього; психологічне майбутнє особистості; футуротехніки в груповій роботі