Характерні особливості фізичної працездатності студентів-плавців у перехідному періоді річного тренувального циклу - Сіренко, Р.; Козакова, Т.; Пижик, О.; Сіренко, Ю.; Sirenko, R.; Kozakova, T; Pyzhik, O.; Sirenko, Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У студентському плаванні підтримання високої фізичної працездатності й функціонального стану організму спортсменів упродовж річного циклу тренувань є важливим, оскільки, зазвичай, часу на дворазові тренування нині сучасний студент не має через значну інтенсифікацію його навчальної діяльності. У статті розглянуто особливості функціонального стану організму плавців і наведено рекомендації щодо підтримання високого рівня фізичної працездатності йспеціальної витривалості в перехідному періоді річного тренувального циклу. Це дасть змогу швидше вивести організм на достатній рівень спортивної форми та готовності до змагань у підготовчому періоді. As a rule a modern student does not have time to train twice a day because of the intensification of its own learning activities. That’s why the maintenance of a high physical capacity and functional state of the athletes during the annual cycle of training is extremely important in student swimming. The article describes the features of functional state of the swimmers’ organism and gives recommendations for maintaining a high level of physical capacity and special endurance in a transition period of one year training cycle. This allows bodies to achieve a sufficient level of fitness and readiness to competition in the preparatory period much quicker.
Characteristic Peculiarities of Physical Health of Students-Swimmers in the Transitional Period of One Year Training Cycle
Keywords: плавання; фізична працездатність; спеціальна фізична підготовка; перехідний період; swimming; physical capacity; physical training; transition period