Видатні історичні постаті Волині: Юзеф Крашевський - Пріма, Раїса Миколаївна; Герасимчук, Анна; Prima, Raisa M.; Herasymchuk, Anna (Волинський обласний науково-методичний центр культури, 2013)
У статті акцентується увага на волинсько-житомирському періоді життя і діяльності видатного письменника Юзефа Крашевського елітарного за своїм походженням, талант якого сформувався і «розправив крила» на теренах Волинського краю в контексті польсько-українських історико-культурних взаємин. The article focuses attention on the Volyn-Zhytomyr period of life and work of famous writer Jozef Kraszewski elitist in origin, whose talent was formed and "spread its wings" on the territory of Volyn region in the context of Polish-Ukrainian historical and cultural relations.
Keywords: виховання; освіта; еліта; родина; культура; традиції; творча діяльність; upbringing; education; elite; family; culture; traditions; creative activity