Реалізація програм "подвійний диплом" як спосіб входження вітчизняних ВНЗ до спільного європейського простору вищої освіти - Грицюк, Лідія Костянтинівна; Hrytsiuk, Lidiia K; Лякішева, Анна Володимирівна; Liakisheva, Anna V. (Міністерство освіти і науки України, 2014)
У статті розкрито теоретичні засади вивчення особливостей програм подвійного диплому як реального вирішення завдань Болонського процесу. Актуальність теми зумовлена необхідністю вивчення досвіду сучасних інноваційних підходів до розвитку академічної мобільності студентів у період створення єдиного простору вищої освіти в Європі. Метою статті є аналіз значення програм подвійного диплому в реалізації завдань Болонського процесу та сутнісних особливостей цього феномену. Завдання статті: вивчити історичні аспекти та причини появи програм подвійного диплому в Європі; проаналізувати способи та механізми створення і реалізації моделей одночасного навчання студентів в партнерських вищих навчальних закладах європейського освітнього простору; визначити перспективи використання програм подвійного диплому вищими закладами України у співдружності із зарубіжними ВНЗ. The article reveals the theoretical principles study features dual diploma programs as real solutions jobs Bologna process. Relevance of the topic is predetermined necessity of studying the experience of modern and innovative approaches to the development of academic mobility of students in the creation of a common space of higher education in Europe. The aim of the article is to analyze the value of dual degree programs in the implementation of the Bologna process and the tasks of the essential features of this phenomenon. Assignments article: explore the historical aspects and causes of double degree programs in Europe to analyze the methods and mechanisms for creating and implementing models of concurrent students to study in partner universities of the European educational space, to determine the prospects of using dual degree programs of higher institutions of Ukraine in collaboration with foreign universities.
Implementation of the " double degree " AS A WAY OF NATIVE SCHOOLS IN THE GENERAL EHEA
Роботу виконано на кафедрі соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: академічна мобільність; academic mobility; консорціум; a consortium of bilateral agreement; двостороння угода; a double diploma; інтегрована навчальна програма; Integrated curriculum; узгоджений навчальний план; coordinated curriculum