Картографічна складова підвищення поінформованості про стан природно-заповідного фонду Волинської області - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Фесюк, Василь Олександрович; Антипюк, Олена Володимирівна (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2019)
Залежно від того, у якій мірі вирішуються завдання охорони довкілля, значною мірою залежить якість економічного і соціального життя області. Для вирішення комплексу природоохоронних проблем доцільно використовувати картографічний метод дослідження. Картографічні проекти сприяють вдосконаленню системи освіти та системи інформування щодо збереження та сталого використання мережі заповідних територій області, природних ресурсів, охорони довкілля.
Keywords: Волинська область; природно-заповідний об"єкт; природоохоронна територія; природно-заповідний фонд; картографічні проекти; парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва