Функціональні характеристики нелітерних знаків французької орфографії - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У монографії представлено комплексний опис позаалфавітних елементів французької писемної мови з точки зору їх графічного зображення, історії виникнення, еволюції, функціонального навантаження тощо. У праці систематизовано розглянуто основні функціональні характеристики досліджуваних одиниць на рівні: граф – графема – орфограма; робиться висновок про їх поліфункціональність. Для студентів, які вивчають французьку мову і всіх, хто прагне поглибити свої знання з орфографії цієї мови. The book presents a comprehensive description of non lettered signs of written French language in terms of graphic, origin, evolution, functions. The paper systematically examines the main functional characteristics of the units: graph - grapheme - orfograph; concludes their multifunctional. For students of the French language and all who seek to deepen their knowledge of the spelling of this language.
Functional characterics of non-alphabetic signs in the French language
Keywords: нелітерні знаки; писемна мова; графіка; орфографія; nonlettered signs; written language; graphics; orthography