Сучасні підходи до вдосконалення технічної підготовки кваліфікованих спортсменів в академічному веслуванні - Сватьєв, Андрій; Svatyev, Andriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Підвищення спортивного результату на світовій арені потребує постійного пошуку нових підходів до вдосконалення підготовки спортсменів, де особливе місце займає технічна підготовка. Основним завданням роботи було визначити сучасні підходи до вдосконалення технічної підготовки кваліфікованих спортсменів в академічному веслуванні. Аналіз та узагальнення літературних джерел дали змогу визначити різносторонні сучасні підходи до вдосконалення технічної підготовки спортсменів-початківців та висококваліфікованих спортсменів у різних класах човнів. Проте нами не виявлено робіт із технічної підготовки кваліфікованих спортсменів, що вимагає в подальшому способів удосконалення техніки на основі проведення експериментальних досліджень з урахуванням інноваційних технологій. The growth of sports results on the world stage requires constant search for new approaches to mastering preparedness of athletes where a special place is given to technical training. The main objective of the study was to determine current approaches to the improvement of technical training of qualified athletes in rowing. Analysis and generalization of literature sources allowed identifying the diverse contemporary approaches to the improvement of technical training beginner athletes and elite athletes in various classes of boats. However, we did not found works is devoted to the technical training of qualified athletes which requires a further search for ways of improving technology based on experimental studies using innovative technologies
Modern Approaches Towards Improvement of Technical Preparation of Qualified Athletes in Rowing
Keywords: технічна підготовка; веслування академічне; technicaltraining; rowing