Політична психологія - Федотова, Тетяна Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Програма навчальної дисципліни «Політична психологія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра заочної форми навчання на базі молодшого спеціаліста спеціальності «Психологія». Предметом вивчення навчальної дисципліни в цілому є політика як особливий вид людської діяльності, що має свою структуру, суб’єкта та спонукальні сили. Центральним елементом складно організованого предмету політичної психології виступає суб’єкт політичної діяльності: окремі індивіди (політики/виборці), малі та великі соціальні групи, а також стихійні маси. Міждисциплінарні зв’язки: політологія, правознавство, соціологія, демографія, загальна психологія, соціальна психологія, етнопсихологія.
Keywords: політика; політична соціалізація; політична участь; політична свідомість; політична активність; політичний лідер; політичний імідж; політична культура; політичні організації; політичні партії