Гендерні параметри актуалізації акустичних засобів комунікації у творчості Володимира Лиса - Левчук, Ірина; Руденко, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті досліджено особливості актуалізації акустичних засобів комунікації в художніх текстах Володимира Лиса; з’ясовано домінувальні мовні репрезентанти серед екстралінгвальних і просодичних компонентів чоловічої та жіночої поведінки; встановлено опорні іменники сміх, плач, сльоза, кашель, свист, голос, мовчанка та дієслова сміятися, реготати, плакати, хлипати, сплюнути, плюватися, кашляти, говорити, казати; визначено типові ідентифікатори; розглянуто образні маркери посилення експресивності акустичних засобів.
Keywords: невербальна комунікація; паравербальні засоби комунікації; акустичні засоби; екстралінгвістика; просодика; вербалізація