Стан спортивної інфраструктури України в окупованому Донецьку (на прикладі стадіону «Донбас-Арена») - Кулик, Сергій; Мурахевич, Андрій (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Спортивна інфраструктура тимчасово окупованого українського Донецька продовжує страждати від окупантів, а саме, «Донбас Арена» – домашній стадіон українського футбольного клубу «Шахтар». Його звели у рекордний термін (із 2006 до 2009 рр.), він розрахований на 52667 глядачів, і є другим по місткості стадіоном України після київського НСК «Олімпійський». Вартість проекту будівництва стадіону та парку навколо нього склала 400 млн. дол. США. Ця арена стала першою у Сх. Європі спроектованою та побудованою за стандартами категорії п’яти зірок.
Keywords: спортивна інфраструктура; експропріація інвестицій; 355.48(477:470)«2014/..»:796.06(477.62)