Жанрово-інтонаційні джерела тематизму Олександра Козаренка: процес формування творчої індивідуальності - Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, Національна музична академіїя України імені П. І. Чайковського, 2012)
У статті досліджено жанрово-інтонаційні джерела тематизму низки камерно-інструментальних та вокально-симфонічних творів Олександра Козаренка із врахуванням структурних та функціональних ознак музичної теми. Виділено характерні для композитора жанрово-інтонаційні джерела та інтонаційні комплекси, розкрито особливості процесу формування творчої індивідуальності композитора. The article examines the genreintonational sources of the thematism of main chamber instrumental and vocal-symphonic works by Oleksandr Kozarenko taking into consideration the structural and functional features of musical themes. The typical for composer’s works the genre-intonational sources and intonation systems, the features of the formation of the creative personality of the composer are studed.
Keywords: тематизм; жанрово-інтонаційні джерела тематизму; жанрово-інтонаційна модель; інтонаційний образ світу; концентрований й розосереджений тематизм; структура й функції теми; the thematism; the genre-intonational sources of the thematism; intonation image of the world; the genre-intonational pattern; the concentrated and dispersed thematism; the structure and function of the theme