Книга «російсько-українська війна (2014–2017 роки)» М. Лазаровича – важлива платформа у викладанні суспільних дисциплін у вищій школі - Гарбарук, Альона; Ковальчук, Ірина (My University, 2018)
У статті розглядаються ключові положення книги М. Лазаровича «Російсько-українська війна (2014–2017 роки)» з точки зору викладача суспільних дисциплін вищої школи. Зазначається, що видання містить корисні матеріали для вивчення історії, політології, правознавства, соціології, філософії у закладі вищої освіти. Наводяться конкретні приклади. Наголошується на важливості наукового висвітлення подій, що відбуваються в Україні під сучасну пору. Окреслюється роль критичного мислення у трактуванні студентами суспільних явищ і процесів.The article deals with the key provisions of the book by M. Lazarovich «Russian-Ukrainian War (2014-2017)» from the point of view of the teacher of social disciplines of higher education. It is noted that the publication contains useful materials for studying history, political science, jurisprudence, sociology, and philosophy at higher education institution. Specific examples are given. It is emphasized the importance of scientific coverage of events taking place in Ukraine at the present time. The role of critical thinking in the treatment of social phenomena and processes by students is outlined.
Keywords: російсько-українська війна 2014–2017 роки; Russian-Ukrainian War 2014-2017; М. Лазарович; монографія; заклад вищої освіти; суспільні дисципліни; критичне мислення; M. Lazarovich; monograph; institution of higher education; social disciplines; critical thinking