Дослідницькі методи в сфері психічного здоров'я - Федотова, Тетяна Володимирівна; Fedotova, Tetiana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Вивчення навчальної дисципліни «Дослідницькі методи в сфері психічного здоров’я» зосереджене на питанні методології наукового пошуку, а також процедурно-методичних особливостей проведення емпіричного психологічного дослідження (вибір теми, основних етапів роботи над науковим дослідженням, підбір методичного інструментарію, формування вибірки емпіричного дослідження тощо) в сфері психічного здоров’я, окремо розглядаються питання критеріїв та розладів психічного здоров’я. Метою навчальної дисципліни є підготовка фахівців, що володіють основами знань та вмінь проведення наукового дослідження, задля розвитку навичок аналізу та застосування результатів наукових досліджень у клінічній практиці.
Keywords: методологія; методи; клінічне інтерв'ю; обсерваційні методи; організаційні методи; психодіагностичні методи; математичні методи; інтерпретаційні методи