Стандартизація в документаційному забезпеченні управління та архівній справі - Качковська, Леся Ростиславівна; Kachkovska, Lesya R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни «Стандартизація в документаційному забезпеченні управління та архівній справі» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Інформаційна аналітика та адміністрування систем управління» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Метою навчальної дисципліни являється: підготовка випускників до роботи в сфері документаційного забезпечення управління; використання локальної нормативно-правової бази в ДЗУ і архівній справі; документування управлінської інформації, раціоналізації документообігу, технології обробки документів з метою їх збереження і передачі до архіву. Курс має своїм завданням сформулювати у студентів знання уніфікованих правил роботи з документною інформацією та використовувати їх у своїй професійній діяльності; вироблення умінь аналізувати потреби в оперативній та ретроспективній інформації, визначати методи та способи їх задоволення; вироблення умінь та навиків при використанні технічних засобів у ДЗУ та архівній справі тощо. Оволодіння студентами цими знаннями допоможе їм зорієнтуватися у майбутній професії, сформулювати уявлення про зміст їхньої діяльності.
Keywords: документ; уніфікація; стандартизація; документообіг; служба документаційного забезпечення управління; вимоги до складання та оформлення управлінських документів; уніфікована система організаційної і розпорядчої документації; принципи та організація передачі справ до архіву; експертиза цінності документів