Акварель в станковому живописі: методичні рекомендації для студентів художньо-педагогічних спеціальностей - Берлач, Олександр Павлович; Чихурський, Анатолій Сергійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Методичні рекомендації для студентів художньо-педагогічних спеціальностей спрямовані на поглиблене вивчення технік станкового живопису відповідно до програми спецкурсу та навчального плану. Автори дають практичні рекомендації по застосуванню методів роботи в малярстві та знайомить з використанням технічних прийомів роботи з аквареллю, а також технологіями і техніками виконання живопису майстрами минувшини. Адресовано для студентів напряму “Образотворче мистецтво”, педагогічних навчальних закладів. Methodical recommendations for students of artistic and pedagogical specialties are aimed at in-depth study of techniques of easel painting in accordance with the program of the special course and curriculum. The authors give practical recommendations on the application of methods of work in painting and acquaints with the use of technical methods of working with watercolors, as well as the technologies and techniques of painting by masters of the past. Addressed to students directly "Fine Arts", pedagogical educational institutions.
Keywords: Техніка мокрим-по-сухому; Техніка мокрим-по-мокрому; Метод проявлення малюнка; Метод маскування; Метод непрозорої акварелі; Метод текстур в акварельному живописі