Угруповання турунів лісових екосистем природного заповідника «Горгани» - Слободян, Олена; Slobodian, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті представлено дослідження екологічного розподілу турунів у різних типах лісових екосистем заповідника. Визначено видовий склад турунів на дослідних ділянках. Проаналізовано відмінності в складі домінантів, структурі домінування та сезонній динаміці угруповань турунів, що дасть змогу розробити рекомендації для довгострокового збереження турунів у Карпатському регіоні.The article includes a study of ecological distribution of ground beetles in the different forest ecosystem of the Reserve. It was identified species composition on the permanent plots. The differences in the composition of the dominants, the structure of domination and seasonal dynamics of ground beetles were analyzed. It will a base to develop action plan for long-term conservation of ground beetles in the Carpathian region.
Carabid Communities of Forest Ecosystem of the Gorgany Nature Reserve.
Keywords: Carabidae; природний заповідник «Горгани»; видове різноманіття; Carabidae; Gorgany Nature Reserve; species diversity