Особливості українського територіального патріотизму кінця XIX - початку XX століття - Яцечко, Тетяна Володимирівна; Yatsechko T. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
Саме сьогодні, в сучасній науці, набувають сформульовані В. Липинським, майже століття тому назад, основоположні політичні категорії: національна ідея, територіальний патріотизм, державна незалежність.
Keywords: В.Липинський; патріотизм; шляхта; Landespatriotismus; українофіл