Історія фізичного виховання на теренах України з найдавніших часів до початку ХІХ ст. - Цьось, Анатолій Васильович; Деделюк, Ніна Автономівна; Tsos, Anatolii V.; Dedeliuk, Nina A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Видання висвітлює історію розвитку фізичного виховання на теренах України: охарактеризовано особливості фізичної підготовки стародавніх слов’ян і запорізьких козаків; проаналізовано його зміст у контексті народної обрядовості. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться цією проблематикою.
ЗМІСТ. Вступ. РОЗДІЛ 1. Історіографія проблеми та джерельна база. РОЗДІЛ 2. Витоки й розвиток фізичного виховання в Україні в дохристиянську епоху. РОЗДІЛ 3. Становлення фізичного виховання в межах сучасної території України в епоху Середньовіччя. РОЗДІЛ 4. Народно-побутові форми фізичного виховання в Україні в період нової історії (до початку ХІХ століття). РОЗДІЛ 5. Використання традицій фізичного виховання в освітньому процесі сучасної школи. Висновки. Список використаної літератури.
Keywords: історія фізичного виховання; Україна; періодизація розвитку фізичного виховання; історія спорту