Кроковеє колесо - Давидюк, Віктор Феодосійович (Інститут народознавства Національної академії наук України, 2002)
Основною темою видання постають питання походження та розвитку багатьох цікавих явищ українського фольклор. Читач знайде в книзі відповіді на глибокі питання, скільки років загадці, коли з'явилися колядники, звідки з'явився культ вовка на Поліссі? Для фольклористів, студентів-філологів, істориків та усіх хто цікавиться історією народної культури.
Keywords: український фольклор; перекази; неказкова проза; етнологія; символ; казка; історія; народознавство; етнографія; фольклористика