Методичні рекомендації для семінарських занять та самостійної роботи з дисципліни «Організація краєзнавчої роботи в школі» - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Краєзнавство відіграє важливу роль у вихованні в підростаючого покоління національної самосвідомості, поваги до історії та традицій свого народу, формування громадянської позиції.У свою чергу це забезпечує зв’язок процесу навчання і виховання учнів з особливостями народної культури та навколишнього середовища, сприяє консолідації української молоді, формуванню в неї патріотичних почуттів та переконання про єдність українських земель. Тому до навчальної діяльності школярів уводяться окремі краєзнавчі курси, спрямовані на всебічне вивчення «малої» батьківщини, серед яких і зазначений курс.
Keywords: краєзнавча робота; краєзнавство; учні; школа; 373.091.33:908-048.42(072)