Типи батьківського ставлення до дітей з особливими потребами - Мельник, Антоній Петрович; Melnyk, Antonii P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Термін «особливі потреби» означає, що робота з такою дитиною вимагає особливого навчального плану та спеціальних умов для організації навчально-виховного процесу, сімейного та соціального оточення, самореалізації через наявність у неї вад фізичного або розумового розвитку. Для навчально-виховної діяльності з учнями з особливими потребами необхідні особливі вказівки, технології, підходи, інструменти, обладнання, модифікації класного середовища тощо.
Keywords: виховання; сімейне виховання; вплив; сімейні стосунки