Судовий контроль за законністю актів органів виконавчої влади і місцевого самоврядування як засіб забезпечення прав і свобод людини і громадянина - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, V. M. (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2002)
На підставі аналізу чинного законодавства та новітньої юридичної літератури досліджується порядок розгляду судами справ про незаконність правових актів місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Значна увага приділяється аналізу правової природи провадження у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин. Визначається роль і значення судового контролю за законністю правових актів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. On the basis of the analysis of the legislation and newish juridical literature the order of trial cases according to the lawful statements of the local bodies of the state executive power and the self-government bodies by the court. The great attention is paid to the analysis of the lawful character of the cases which are arisen from administrative-legal relations. The role and the sense of judicial control for the legitimacy of the lawful statements of the local bodies of the state executive power and the bodies are defined.
Judicial control for the legality of the lawful statements of the bodies of the state executive power and the self-government bodies as the means of providing rights and freedoms of person and citizen
Keywords: суд; законність; місцеві органи виконавчої влади; місцеве самоврядування; the court; lawful statement; legitimacy self-government; local bodies of the state executive power