Розвиток регіонального телебачення на прикладі Волинської ОДТРК - Теребус, Оксана Л.; Terebus, O. L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано розвиток регіонального телебачення в Україні. Історія українського телебачення достатньо досліджена, але розвиток регіонального телебачення, його особливості, проблеми, змістове наповнення, технічне забезпечення та законодавче підґрунтя розглядалися лише в окремих дослідженнях. За часів незалежності поряд із державними телерадіокомпаніями почали з’являтися приватні компанії, які в технічному та фінансовому плані були краще забезпечені. Проте, незважаючи на труднощі, обласні державні телерадіокомпанії брали та беруть активну участь у наповненні інформаційного простору. Волинська обласна державна телерадіокомпанія як типовий представник регіональних телекомпаній активно працює, інформуючи населення про події міста, області, регіону, України та світу. In the article development of regional television is analysed in Ukraine. History of Ukrainian television is investigational enough, and here development of regional television, his feature, problems, semantic filling, hardware and legislative soil, was examined only in separate researches. In the days of independence next to state teleradiokompaniya private companies that in a technical and financial plan were better provided began to appear. However, without regard to difficulties, regional state teleradiokompaniya took and participate actively in filling of informative space. Volyn regional state teleradiokompaniya as a typical representative of regional broadcasting companies works actively, informing the population of events of city, area, region, Ukraine and world.
The Development of Regional Television for Example, Volyn Regional State Broadcasting Company
Keywords: регіональне телебачення; regional television; державні телерадіокомпанії; state teleradiokompaniya; приватні телерадіокомпанії; private teleradiokompaniya; політичні інтереси; political interests; технічні умови; technical requirements