Особливості вживання фразеологізмів-колоронімів у сучасному політичному дискурсі - Круглій, Олена Ростиславівна; Черняк, Оксана Павлівна (International Center of Scientific Research, 2024)
Фразеологізми-колороніми в політиці не лише набувають багатозначного тлумачення, вони активно впливають на суспільні настрої. Досліджувані одиниці дозволяють політичним діячам і аналітикам більш ефективно висловлювати свої погляди й ідеї, які можуть мати сильний емоційний або символічний заряд. Водночас фразеологізми-колороніми є важливою складовою мовної ідентичності та культурної спадщини нації. Вони відображають історію, традиції та особливості, які роблять кожну країну унікальною та неповторною. Ці одиниці допомагають формувати мовну ідентичність нації і зберігати культурну спадщину. Крім того, фразеологізми-колороніми є важливим елементом національної самосвідомості нації, адже використання таких фраз у мовленні допомагає відчути належність до своєї нації та спільноти, в якій живуть люди.
Keywords: Фразеологізми-колороніми; політичний дискурс; семантичний склад; лексичні одиниці; культурна спадщина