Прикладна фотограметрія - Уль, Анна Володимирівна; Мельник, Юлія Анатоліївна (My University, 2022)
Лекційний курс «Прикладна фотограмметрія» охоплює основні питання, пов´язані із сучасними аспектами прикладної фотограмметрії. Розглянута технологія обробки цифрових знімків із застосуванням цифрової фотограмметрії. Розглянуто процедури спостережень і вимірювання координат, тріангуляція, побудова стереопар, побудова цифрових моделей рельєфу та практична реалізація цього методу. Курс лекцій розроблено відповідно до Силабусу дисципліни «Прикладна фотограмметрія» і призначений для аспірантів університету, які навчаються за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» .
Keywords: прикладна фотограметрія; технологія обробки цифрових знімків; вимірювання координат; тріангуляція; побудова стереопар; побудова цифрових моделей рельєфу; 911:114(07)