Микола Негребецький: доля українського громадського діяча Волині (20−40-ві роки ХХ ст.) - Давидюк, Руслана; Davidyuk, R. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
На основі аналізу архівних документів у статті досліджується громадсько-політична діяльність Миколи Негребецького, життєвий шлях якого позначений перебуванням у таборах інтернованих вояків УНР, роботою в «Просвіті», УНДО, ФНЄ, переслідуваннями з боку польської поліції та органів НКВС. The article surveys the public and political activity of Mykola Nehrebetskii on the basis of analyzing archives documents. His life was marked by staying at the camps for the UPR’s military internees, working in «Prosvita», UNDU, FNU, being persecuted by the Polish police and PCHA authorities.
Mykola Nehrebetskii: Fate of a Ukrainian Public Statesman from Volyn (20−40-ss XX Century)
Keywords: Волинське воєводство; рівненський повіт; табори інтернованих; «Просвіта»; Українське національно-демократичне об’єднання; Фронт національної єдності; польська поліція; НКВС; виправно-трудові табори; Volyn province; Rivne district; camps for internees; «Prosvita»; Ukrainian National Democratic Union (UNDU); Front of National Unity (FNU); Polish police; People’s Commissariat of Home Affairs (PCHA); corrective labour-camps