Жанр фентезі в контексті польського постмодернізму - Богдан, Катерина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою нашої магістерської роботи є всебічне дослідження жанру фентезі в контексті польського постмодернізму, визначення його специфічних ознак, функцій та культурно-літературної значущості. На вибір теми мала вплив актуальність досліджуваного питання та недостатня кількість розроблених теоретичних джерел. Особлива увага приділяється аналізу того, як фентезі в польській літературі постмодерністського періоду взаємодіє з міфологічними, історичними та соціокультурними сферами, а також як воно відображає філософські та естетичні тенденції сучасності.
Keywords: польська постмодерна література; фентезі; постмодернізм; інтермедіальність