Діагностична (виробнича) практика: методичні рекомендації - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Діагностична (виробнича) практика представляє собою схему структурованого спостереження особливостей навчання і поведінки школярів, що здійснюється педагогами та психологами в різних навчальних і позанавчальних ситуаціях. В її основу покладені вимоги щодо оволодіння студентами методами визначення основних психологічних характеристик шкільного статусу дитини і найважливіших психологічних вимог до їх змісту на конкретному етапі навчання. Вимоги представлені у вигляді опису конкретних поведінкових проявів дитини. Діагностична (виробнича) практика є завершальною частиною професійної підготовки бакалаврів на освітньо-кваліфікаційному рівні “Бакалавр”.
Keywords: діагностика; корекція