Співвідношення державного та шкільного компонентів у програмі із фізичної культури учнів загальноосвітніх шкіл - Цьось, Анатолій Васильович; Бакіко, І. В.; Дмитрук, В. С.; Tsos, Anatolii V.; Bakiko, I. V.; Dmytruk, V. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Обґрунтовано співвідношення базової та варіативної частин шкільної програми, що складає в молодшому шкільному віці 70 : 30 %; середньому – 60 : 40 %; старшому 50 : 50 % навчального матеріалу. Виявлено зміст навчального пріоритетного матеріалу та нормативних вимог оцінювання фізичної підготовленості в програмах із фізичної культури в загальноосвітніх школах. The theme of the research is the correlation between the basic and varied parts of the school program of physical education. It is 70 % vs 30 % at young school age and 60 % vs 40 % at middle school age and 50 % vs 50 % at high school. The content of the educational material of primary importance was discovered and the regulatory requirement of the assessment of the physical education at comprehensive school.
The Correlation of the State and School Components at the Physical Education Program for the Students of the Comprehensive School
Keywords: загальноосвітня школа; програма з фізичної культури; базова й варіативна частини програми; фізичне виховання; зміст навчального матеріалу; оцінювання навчальних досягнень; a comprehensive school; a program of physical education; a basic and varied part of the school program; physical education; the content of the educational material; the assessment of the educational achievements