Порівняльне дослідження латерального колінчастого тіла деяких комахоїдних і рукокрилих - Омельковець, Ярослав Адамович; Omelkovets, Ya. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Досліджено мікроморфологію ядер латерального колінчастого тіла європейського їжака (Erinaceus europaeus), бурозубки звичайної (Sorex araneus), рудої вечірниці (Nyctalus noctula) та великого підковоноса (Rhinolophus ferrumequinum). Наведені відмінності у будові цих структур у досліджуваних тварин. Micromorphology of the corpus geniculatum laterale nuclei the of the Erinaceus europaeus, Sorex araneus, Nyctalus noctula Rhinolophus ferrumequinum were investigated. Differences in the structure of nuclei of studied animals were shown.
Comparative Study of the Corpus Geniculatum Laterale of Some Insectivores and Bats
Keywords: комахоїдні; рукокрилі; латеральне колінчасте тіло; мозок; нейрони; insectivores; bats; corpus geniculatum laterale; brain; neurons