Місцеві податки та збори в системі територіальних фінансових ресурсів України - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, Iryna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Важливою складовою територіальних фінансових ресурсів є міс-цеві податки та збори, економічний зміст яких полягає в забезпечені державних органів влади на місцевих рівнях фінансовими ресурсами для виконання покладених на них функцій та завдань, що перебува-ють у їх самостійному розпорядженні і акумулюються у відповідних бюджетах. Таким чином, існування місцевих податків і зборів відповідає в першу чергу інтересам територіальних громад, від імені яких діють органи місцевого самоврядування, оскільки такі платежі є виключно їх фінансовою базою.
Keywords: територіальні фінансові ресурси; місцеві податки; податок на майно