Мультимодальні засоби маніфестації образу політика (на матеріалі американських масмедійних карикатур) - Федік, Юлія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Роботу присвячено дослідженню структурно-семантичних, функційних та стилістичних особливостей корпусу сучасних політичних масмедійних карикатур, сформованого шляхом суцільної вибірки на матеріалі сучасних електронних ресурсів (новинних інтернет-сайтів, на сторінках яких політична масмедійна карикатура супроводжує, інформує, критикує, привертає увагу чи ілюструє відповідний контент ("The Economist”, “Newsweek”, “The Week”, “Review Journal”, “Los Angeles Daily News”); окремих карикатурних рубрик ( “Cartoons ”, “Cartoon o f the Day ” або “Opinion ”), у яких карикатури входять до тематичних підрозділів, присвячених важливим суспільним подіям ( “Politico ”, “The Mercury News”, “US News and World Report”, “The Denver Post”, “Daily Bulletin”, “The Press-Enterprise”) та вебсторінок, на яких представлено структуровані за тематичними розділами карикатури ( “Cartoon Movement”, “Go Comics”, “The Daily Cartoonist”, “The Political Cartoon Society”, “CARTOONSTOCK”) з метою формування образів американських політиків.
Keywords: вербальні засоби; невербальні засоби; карикатура; комунікація; масмедійний дискурс; метафоризація; політичний дискурс; мультимодальність; кінесика; семантика і прагматика; адресант і адресат; семіотичний ресурс; стилістичні особливості; структура і функції; періодичні видання; 811.111'42:07