Корекція психоемоційного стану жінок другого зрілого віку засобами SPA-процедур - Козакова, Клавдія Георгіївна; Андрєєва, Олена Валеріївна; Kozakova, Klavdiya; Andrieieva, Elena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
На основі аналізу спеціальної науково-методичної літератури, соціологічних, педагогічних та психо-діагностичних методів теоретично обґрунтовано й розроблено структуру та зміст програми з використанням засобів SPA для корекції психоемоційного стану жінок другого зрілого віку, визначено її ефективність. SPA-програма включала скрабування, антицелюлітний, релаксуючий, лімфодренажний масажі, обгортання. Тривалість програми – чотири тижні. Ефективність програми проявлялась у зниженні симптомів емоційного вигорання (утоми, виснаження, дратівливості, тривожності), покращенні показників самопочуття, активності й настрою. On the basis of an analysis of the special scientific and methodical literature, sociological, pedagogical and psychodiagnostic techniques, the structure and content of the program that uses SPA treatments for correction of psycho-emotional state of women of the second period of adulthood were substantiated and developed, and its effectiveness was determined. The SPA program includes scrubbing, anti-cellulite massage, relaxing massage, lymphatic massage, and body wraps. The program duration was four weeks. The effectiveness of the program was observed as reduced symptoms of emotional burnout (fatigue, exhaustion, irritability, and anxiety), improved wellbeing, activity and mood.
Correction of Psycho-emotional State of Women of the Second Period of Adulthood Through Spa Treatments
Keywords: психоемоційний стан; жінки другого зрілого віку; SPA-програма; psycho-emotional state; women of the second period of adulthood; the SPA-program