Аранжування як навчальна дисципліна в професійно-орієнтованій підготовці естрадного співака: культурно-освітні інновації - Панасюк, Світлана; Ігнатова, Лариса; Чепелюк, Василь; Гонтар, Олег (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглядається специфіка підготовки естрадного співака в умовах сучасного культурно-освітнього простору. Виокремлено специфіку викладання аранжування як навчальної дисципліни в контексті професійно-орієнтованої підготовки майбутнього виконавця. Авторами актуалізовано поняття «аранжування», «інновації». Коротко досліджено окремі методичні прийоми формування навичок аранжування; наведено приклади інтегрування різних видів мистецтва у вивченні арнжування, що набуває особливої актуальності для професійної діяльності естрадних виконавців у сучасному культурному просторі.The article deals with the specificity of the pop singer's preparation in the conditions of modern cultural and educational space. The specifics of assemling an arrangement as a discipline in the context of professionally oriented training of the future performer are singled out. The authors actualized the concept of "arranging", "innovation". Some methodological techniques of arranging skills formation have been briefly studied; examples of the integration of different types of art in the study of arrangements are given, which is of particular importance for the professional activities of pop artists in the contemporary cultural space.
Keywords: естрадний співак; аранжування; навчальна дисципліна; професійно-орієнтована підготовка; культурно-освітні інновації; зміст та методика викладання