Зі спостережень над реалізацією категорій роду та числа іменників у говірках південно-західного наріччя (на матеріалі текстів фольклору) - Грицевич, Юрій Васильович (Інститут української мови, 2024)
У статті проаналізовано діалектну специфіку категорій роду та числа субстантивів, вичленованих із текстів фольклору, зумовлену збереженням архаїчних двоїнних форм, міжпарадигматичними переходами, хитанням у роді, потенційною можливістю іменників типу singularia tantum утворювати корелятивні пари множини.
Keywords: іменник; категорія роду; південно-західне наріччя; фольклор; singularia tantum; двоїна; однина; множина