Моделювання комунікації людини і комп’ютера у графічних інтерфейсах операційних систем - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna (Науковий Вісник ВНУ імені Лесі Українки, 2012)
У статті окреслено лінгвокогнітивні механізми досягнення комунікативного порозуміння між користувачем і комп’ютером шляхом використання мовних засобів у інтерфейсах операційних систем. Проведено порівняльний аналіз комунікативного потенціалу операційних систем Windows Vista Ultimate, PCLinuxOS 2010 і Mac OS X Jaguar. The article presents linguistic and cognitive mechanisms of reaching mutual understanding in human-compute communication by using language means of operating systems’ user interfaces. The comparative analysis of Windows Vista Ultimate, PCLinuxOS 2010, and Mac OS X Jaguar is carried out with regard to establishing their communicative potential.
Modeling Human-Computer Communication in User Interfaces of the Operatig Systems
Keywords: дискурс, комунікація, моделювання, комунікативний потенціал; disсourse, communication, modeling, communicative potential