Управління організаційною культурою підприємства - Євчук, Людмила Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретичні та методичні положення щодо управління організаційною культурою підприємства. Описано види, функції, складові та структуру організаційної культури. Встановлено її мету та механізм функціонування. Визначено сутність та складові управління організаційною культурою підприємства. Описано фактори внутрішнього та зовнішнього середовища впливу на організаційну культуру підприємства. Охарактеризовано методичні підходи до аналізу складових та оцінки управління організаційною культурою підприємства. Проведено загальну характеристику **** ************* та аналіз основних показників його діяльності. Здійснено SWOT-аналіз діяльності **** *************. Здійснено аналіз показників фінансового стану підприємства, показників руху та вікової структури персоналу. Здійснено оцінку ефективності управління організаційною культурою, розраховано показники ефективності використання трудового потенціалу, а також проведено оцінку ефективності управління організаційною культурою **** ************* на основі методу інтерв’ювання та експертних оцінок. Виявлено проблеми та надано пропозиції щодо удосконалення управління організаційною культурою **** *************.
Keywords: організаційна культура; стиль управління; управління підприємством; ефективність