Роль дизайну сайтів та застосунків у впровадженні практик циркулярної економіки - Бекеша, Олександра (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
Циркулярна економіка (або економіка замкнутого циклу) – це альтернативна економічна модель, спрямована на якомога довше та ефективне використання ресурсів, таким чином вона приходить на заміну традиційній «лінійній» економіці, де ресурси видобуваються, використовуються та викидаються. Циркулярний дизайн спрямований на створення стійких, повторно використовуваних, ремонтопридатних та перероблюваних продуктів. У сучасному світі важливу роль відіграє диджиталізація та цифровізація усіх сфер життя, тому цифрові продукти можуть сприяти створенню циркулярної економіки, відповідно зростає важливість веб дизайну та дизайну онлайн сервісів. Мобільні та веб застосунки, сприяють переходу від споживання продуктів до використання послуг.
Keywords: інструменти циркулярної економіки; циркулярний дизайн; диджиталізація та цифровізація; 338.242.2