Діагностична практика - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Діагностична практика здобувачів освіти є спробою застосувати психологічні знання з психодіагностики в професійній діяльності. Оскільки діяльність психолога надзвичайно різнопланова і включає профілактичний, діагностичний, консультативний, корекційний, розвиваючий напрямки, тому під час діагностичної практики здобувачі здійснюють діагностичну та профілактичну діяльність. За час практики здобувають вміння застосувати психодіагностичні методики, адекватно, у відповідності зі стандартизованими вимогами, їх проводити, обробляти результати, інтерпретувати їх і розробляти на основі цих даних рекомендації для батьків, вчителів, учнів. Здобувачі-практиканти мають можливість провести діагностичні дослідження згідно теми вибраної курсової роботи
Keywords: діагностика; база дослідження; вибірка; методики; консиліум