Чоловік і жінка - одна спілка (на матеріалі західнополіської фразеології) - Мацюк, Зоряна Сергіївна; Фенко, Марія Ярославівна; Matsiuk, Zoriana S.; Fenko, Mariia Ya. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті проаналізовано концептуалізацію «чоловіка» і «жінки» у фразеології Західного Полісся. Простежено спільність і відмінність у поведінці чоловіків і жінок у ритуальному житті досліджуваного регіону. I his article deals «wife» in phraseology of Western Polessia. Extensive attention has also been paid to the difference in the behavior of husbands and wives in ritual life of the inhabitants of the region which is under investigation.
Man and Woman is one Family (using Western Polesian phraseology as source material)
Роботу виконано на кафедрі філології та методики початкової освіти східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: гендер; чоловік; жінка; фразема; концептосфера; Західне Полісся; husband; wife; gender; phraseme; Western Polessia