Етапи запровадження інтегрованої басейнової системи управління р. Західний Буг в рамках Єврорегіону «Буг» - Олейник, Вікторія Василівна; Oleinyk, Viktoriia V. (Черкаський державний технологічний університет; "Європейський університет", приватний вищий навчальний заклад. Черкаська філія; "Національний гірничий університет", державний вищий навчальний заклад; Бельцький державний університет ім. Алеку Руссо, 2014)
Для досягнення мети сталого використання транскордонних водних ресурсів потрібно застосовувати нові підходи до управління річковими басейнами. Таким новим підходом є басейновий принцип управління, необхідність запровадження якого обумовлено відсутністю єдиного координуючого центру.

It is necessary to use new approaches to river basin management For the purpose of sustainable use of transboundary water resources. This new approach is the basin principle of management.
Keywords: інтегрована басейнова система; integrated basin system; басейнове управління; basin management