Український національно-визвольний рух на Волині в роки Другої світової війни - Ленартович, Олег Юрійович; Lenartovych, Oleh Yu. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У монографії здійснено комплексне дослідження українського національно-визвольного руху на території Волині в роки Другої світової війни. Автор аналізує стан наукового вивчення проблеми, джерельну базу дослідження, визначає методологічні підходи, процес проникнення та поширення націоналістичної ідеології в регіоні. Досліджується процес організаційного становлення крайового проводу ОУН в період 1930-х – 1941 рр., зміни у політичній доктрині організації, збройна боротьба УПА, діяльність Т. Бульби-Боровця, Фронту української революції Т. Басюка, спроби польсько-українського порозуміння в роки війни.
Keywords: національно-визвольний рух; Волинь; ОУН; УПА; Роман Шухевич; Степан Бандера; national liberation motion; Volin'; OUN; UPA; Roman Shukhevich; Stepan Bandera