Аналіз динаміки рівня розвитку координаційних здібностей студенток вищих педагогічних навчальних закладів - Колумбет, Олександр; Kolumbet, Oleksandr (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Мета роботи – дослідити динаміку розвитку координаційних здібностей студенток вищих педагогічних навчальних закладів. Представлені результати дослідження показників координаційних здібностей, визначені за допомогою комплексу спеціалізованих тестів. Обстежено 264 студентки вищих педагогічних навчальних закладів, які за станом здоров’я віднесені до основної медичної групи. Виявлено погіршення з першого до останнього курсу точності відтворення амплітуди рухів, показників швидкості реакції, точності відтворення заданої величини зусилля, показників точних реакцій на рухомий об’єкт, часу простої та складної зорово-моторної реакції, показників статичної рівноваги та здатності до орієнтації в просторі. Показано напрями подальших досліджень координаційних і професійних здібностей майбутніх учителів. Purpose of work – to investigate the dynamics of development of coordinating capabilities of students of higher pedagogical educational establishments. The results of research of indexes of coordinating capabilities which are certain by means of complex of the specialized tests are presented. 264 students of higher pedagogical educational establishments which on the state a health are attributed to the basic medical group are inspected. Worsening from the first to the last course of exactness recreation of amplitude of motions is educed, indexes of quickness of reaction, exactness of recreation of the set size of effort, indexes of exact reactions on a mobile object, time of simple and difficult visually – motor reaction, indexes of static equilibrium and capacity for an orientation in space. Directions of further researches of coordinating and professional capabilities of future teachers are shown.
Analysis of Dynamics of Development of Co-ordinating Capabilities of Students of Higher Pedagogical Educational Establishments
Keywords: координаційні здібності; адаптована педагогічна дія; coordinating capabilities; adapted pedagogical influence