Рекреаційно-туристичний потенціал Волинської області - Цьось, Анатолій Васильович; Овчаренко, Т.; Калитка, С.; Tsos, Anatolii V.; Ovcharenko, T.; Kalytka, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Волинська область має вигідне географічне положення – роміщена на перехресті важливих міжнародних та національних туристичних маршрутів. Волинський край багатий туристичними ресурсами, які представлені комплексом історичних, архітектурних, природних, мистецьких, літературних пам’яток, що дає змогу задовольнити пізнавальні інтереси туристів. Наявність великої кількості озер, річок, гаїв, лісів є підставою для творення оздоровчо-рекреаційних зони для відпочинку й ефективного оздоровлення різних груп населення. Volyn region has a favorable geographical position at the crossroads of important international and national travel routes. Volyn region is rich in tourism resources, presented the complex historical, architectural, natural, artistic, literary sites, that allows to satisfy the educational interests of tourists. The large number of lakes, rivers, groves, forests allows you to create health improving recreation areas for rest and efficient healing of different population groups.
Recreation and Tourism Potential of Volyn Region
Keywords: рекреаційна діяльність; рекреаційні ресурси; туризм; рекреаційно-туристичний потенціал; Волинська область; recreational activities; recreational resources; tourism; recreation and tourism potential; Volyn region