Психологічна допомога у надзвичайних ситуаціях - Бабій, Микола Федорович; Babii, Mykola F. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета курсу - сформувати у студентів фундаментальні знання прикладного змісту про особливості поведінки людей різного віку в умовах надзвичайних ситуацій. Розкрити зміст видів поведінки людей в екстремальних та наданні психологічної допомоги тим хто її потребує. Сформувати практичні навички надання психологічної допомоги широким верствам населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Keywords: поведінка в екстремальних ситуаціях; теорії поведінки натовпу; психологія адаптації поведінки; посттравматичний стрес; прогнозування поведінки; психологічна підтримка